Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia BG
(1)
Filia nr 2 w Grodzisku Mazowieckim
(1)
Autor
Dorota Próchniewicz
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Dieta oczyszczająca
(1)
Gotowanie
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Regionalna kuchnia polska / Dorota Próchniewicz. - Poznań : Olimp Media, 2019. - 191, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 30 cm.
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych - zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki. Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Przynależność kulturowa
Detoks to niełatwe zadanie. Jednym z popularniejszych sposobów oczyszczenia organizmu ze szkodliwych substancji jest regularne picie bogatych w przeciwutleniacze koktajli. Postaw zatem na napoje ze składników, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami oraz ułatwiają pozbywanie się toksyn. Należą do nich m.in. brokuł, burak, grejpfrut, imbir, jabłko, jarmuż, kurkuma i pokrzywa.Odkryj moc drzemiącą w warzywach, owocach, ziołach i przyprawach zamienionych w koktajle. Te naturalne produkty oczyszczą i zregenerują ciało oraz poprawią metabolizm, korzystnie wpływając na wygląd i samopoczucie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej
Katalog biblioteki wojewódzkiej
Katalog centralny powiatu grodziskiego